Wat houdt jou tegen? Soulsister Tribe Blog

Wat houdt jou tegen om jouw grootsheid te leven?

Dagelijks ontmoeten we zoveel inspirerende vrouwen en mannen die zichzelf klein houden, op wat voor manier dan ook. Die zich niet durven uit te spreken, hun behoeften onderdrukken of geen actie ondernemen. Hoe graag ze dit ook zouden willen. Herken jij dit ook in jouw leven, dan ben jij zeker niet de enige! Wat houdt jou tegen?

Heb jij al een idee wat jou tegenhoudt?

Onze visie is dat de oorzaak hiervan terug te vinden is in hoe wij mensen geprogrammeerd zijn. We nemen daarvoor een sprong terug de tijd in, naar de tijd dat wij leefden als jager en verzamelaar. We konden toen overal dood aan gaan. Voorzichtigheid, veiligheid en verbondenheid waren essentieel om te overleven als mens. Vanuit de behoefte om te overleven waren we onszelf continu aan het beschermen tegen de dood. Je zou kunnen zeggen dat we vanuit ons oerinstinct situaties die wij zelf als gevaarlijk zagen, vermeden.

Nu wij in deze moderne tijd de meeste doodsoorzaken onder controle hebben, is de onbewuste focus van ditzelfde oerinstinct in ons verschoven van onszelf beschermen tegen de dood naar een meer abstracte emotionele pijn. Dat maakt dat we diepe angsten hebben ontwikkeld voor dingen waar we helemaal niet dood aan kunnen gaan.

Angsten waar we ons vaak niet eens bewust van zijn.

Zoals bijvoorbeeld de angst niet goed genoeg te zijn, angst om te falen, om de controle te verliezen, angst voor liefdeloosheid of kwetsbaarheid. Dit uit zich in ons dagelijks gedrag, in allerlei vormen. In jouw belemmerende patronen van gevoel, denken en gedrag. Denk aan alleen in je (veilige) comfortzone te willen blijven, de behoefte aan controle, altijd anderen tevreden moeten houden of een overactieve mind die jou keer op keer tegenhoudt. Hoe herken jij dit in jouw leven? Wat houdt jou tegen?

Voor jouw persoonlijke ontwikkeling is het heel interessant om je heel gedetailleerd bewust te worden van wat het is dat jou steeds weer tegenhoudt, en hoe dat specifiek in jouw dagelijks leven tot uiting komt. Dan heb jij namelijk de keuze om je hierdoor niet meer te laten leiden. Hoe fijn zou het zijn als jij vanuit dit weten zelf keuzes gaat maken, vanuit een gevoel van rust, ruimte en vrijheid?

Doorbraakcoaching is een zeer effectieve methode om dit voor jou te realiseren.

Dit stelt jou in staat om jouw innerlijke grootsheid te leven.

Uit je comfortzone te stappen en wél knopen door te hakken omdat jij vanuit je gevoel weet dat het de juiste keuze is. Wat zou dit jou opleveren?

“You shall not fold your wings that you may pass through doors, nor bend your heads that they strike not against a ceiling, nor fear to breathe lost walls should crack and fall down”

Khalil Gibran

Ook voor jóu is het weggelegd om jouw volle potentieel te leven!

Bij Soulsister Tribe zien we jouw innerlijke kracht en brengen wij jou daar graag mee in contact. Wij zien jou Soulsister! Herken jij jezelf in dit blog? Voel je dan vrij om contact op te nemen en te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. 

Add A Comment