Soulsister blog: Sophie burn-out niet zien aankomen

Sophie en de burn-out die zij niet had zien aankomen

‘Goed, het gaat best goed eigenlijk. Die extreme vermoeidheid is er niet meer. Ik realiseer me nu dat ik eigenlijk al misschien wel 3 jaar moe was. Jeetje wat maakte ik het mezelf moeilijk. Ik wist en kon natuurlijk niet beter, maar als ik nu terugkijk naar mezelf dan denk ik, “ach meissie toch!”.’ Sophie, halverwege haar doorbraakcoaching programma bij Soulsister Tribe, herstellende van de burn-out die zij niet had zien aankomen.

Ze was iemand die altijd gewoon doorging

Van buiten kwam ze over als een rots in de branding. Van binnen was er altijd een bepaalde gejaagdheid; een onrustig gevoel waarvan ze zo gewend was dat het er altijd was, dat ze het als normaal was gaan beschouwen. Ze was wel vaak moe en had pijntjes in haar hoofd, rug en nek, maar had het idee dat ze gewoon een keer een paar nachtjes goed moest bijslapen. Het was nu gewoon even een drukke tijd, even doorbijten. Het ging nog best en zou vast wel weer goedkomen, dacht ze. Tot haar lichaam haar uiteindelijk dwong te stoppen.

Sophie had een burn-out

Natuurlijk wist ze wel dat het niet helemaal lekker ging, maar een burn-out had ze niet zien aankomen. Toen Sophie bij ons binnenkwam was ze toch echt compleet opgebrand. Ze kon niet meer werken, niets leuks meer doen, had totaal geen energie meer en kon eigenlijk alleen nog maar huilen.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Nu, halverwege haar programma, ziet ze pas echt in hoe ze altijd over haar eigen grenzen heen ging door haar pijntjes en vermoeidheid aan de kant te schuiven en maar door te gaan, omdat ze dacht en voelde dat dat moest.

Sophie voelt nu dat ze flinke stappen aan het zetten is richting herstel. Ze is er nog niet, maar ervaart wel al oprechte vrolijkheid nu er weer ruimte in haar ontstaat en ze haar energieniveau stapje voor stapje op peil aan het brengen is.

Herken jij je in het verhaal van Sophie?

Doe jezelf een huge favour door niet te wachten tot je letterlijk omvalt. De eerste grote stap is eerlijk zijn naar jezelf over hoe het met je gaat. Want als jij niet voor jezelf gaat zorgen, wie dan wel? Voorkomen is zoveel beter dan genezen!

Twijfel je? Je mag ons altijd gewoon even geheel vrijblijvend bellen of mailen om te sparren over jouw situatie, ook als je niet helder hebt wat er met je aan de hand is. Wacht niet langer, pick up that phone!

Lees ook:

Luisteren naar je lichaam, doe jij het al?

Hoe kun je jezelf kwijtraken?

Van oude patronen, naar innerlijke rust.

7 redenen waarom je zorgen maken zinloos is

Waarom doe ik dat eigenlijk?

Add A Comment