Soulsister Tribe blog onrust in de zoektocht naar rust

Onrust in de zoektocht naar rust

Hoor (of stel) jij óók steeds de vraag: Laat jij je vaccineren? Een Soulsister stelde deze vraag telkens aan verschillende bekenden. Ze stelde de vraag vrijwel direct wanneer ze een gesprek aanging. Ik vroeg haar vanuit welke behoefte zij deze vraag stelde.

Bevestiging van buitenaf

Ze realiseerde zich dat zij dit onbewust deed op zoek naar bevestiging van buitenaf. De bevestiging dat haar eigen beslissing juist was. Reacties van huisartsen, tandartsen en mensen die zij hoog in het vaandel had, leken het meest te bevredigden, mits zij dezelfde keuze maakten.

Ze was in de gesprekken op zoek naar één antwoord. Namelijk het antwoord dat de juistheid van haar keuze bevestigde. Wanneer er een andere reactie kwam tunede ze uit en was ze eigenlijk niet zo geïnteresseerd.

Bevestigende reacties waren voor haar bewijsmateriaal dat zij de juiste beslissing had genomen. Zo probeerde ze zichzelf gerust te stellen met verhalen van anderen. Ze probeerde innerlijke rust van buitenaf te verkrijgen. Die bevredigende rust vond zij, ondanks haar vele pogingen, niet in de verhalen van anderen.

Hoe vind ik innerlijke rust?

Velen ervaren nu spanningen, wat zich mentaal, fysiek en emotioneel uit. Dit leidt tot veel stress, burn out, onrust en projecties. Terwijl die innerlijke rust, waar velen juist nu zo naar verlangen, wel voorhanden is.

De zoektocht naar rust buiten onszelf leidt tot meer onrust, paniek, spanningen en stress. Wat wel helpt, is jezelf op een gezonde manier te ontladen van deze spanningen en stress. Dit lukt door jouw persoonlijke ontwikkeling te starten, en in plaats van buiten jezelf te zoeken, nu juist naar binnen te gaan.

Bij Soulsister Tribe zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van dit proces, zodat jij de rust in jezelf weer terugvindt. Mentale rust, emotionele rust en fysieke ontspanning.

Wees welkom voor een gratis Oriëntatiesessie

We nodigen je uit om vrijblijvend te bespreken hoe coaching bij Soulsister Tribe te werk gaat, tijdens jouw gratis Oriëntatiesessie in Voorburg of online. Coaching sessies bij Soulsister Tribe gaan in navolging van de richtlijnen van het RIVM veilig door op 1,5 meter afstand.

Start je in januari 2021 een coaching programma bij Soulsister Tribe? Dan krijg je van Soulsister Tribe een Helende Reis kado.