Je kunt het volgens de regels nooit goed doen. Soulsister Tribe

Je kunt het volgens de regels nooit goed doen

Had jij als kind ook het idee dat volwassenen het altijd bij het rechte eind hadden. Volwassenen vertelden hoe de wereld in elkaar zat en ons werd aangeleerd mee te bewegen in de maatschappij zoals die was.

Vaak begreep ik niets van die regels en deed maar wat ik dacht dat goed was in de ogen van de ander. De grootste verwarring ontstond wanneer de regels van een derde ineens anders waren dan mij was aangeleerd. Hoe kan ik in godsnaam inspelen op de regels als deze ook nog onvoorspelbaar zijn? Dit betekent dat ik het nooit goed kan doen in de ogen van iedereen. Mijn stress systeem ging hier volledig op aan.

Zelf had ik totaal niet in de gaten dat ik, met het altijd ‘goed’ willen doen, altijd bezig was met het volgen van de regels van de ander. Ik ging totaal voorbij aan mijn eigen gevoel. Het lukte niet eens om dit zelf te ervaren omdat ik onbewust aan het bedenken was wat de ander van de situatie vond en van mij verwachtte. Ik zat gewoon met mijn aandacht en voelsprieten steeds bij de ander en was mezelf kwijt. Herkenbaar?

Ik leefde volgens de regels van anderen, waarvan ik zelfs niet eens wist of deze werkelijk klopten, want die had ik ook maar voor hen ingevuld. Hoe vermoeiend en zinloos is dat?

Kortom regels smegels!

Nu je dit vreemde regelsysteem doorziet, zou het dan een prettig alternatief zijn om jezelf de ruimte te geven om bij jezelf te rade te gaan? Gewoon in het moment te bepalen wat goed voelt voor jou. Zonder voorbedachte regels. Hoe zou dat zijn?

Wie ben jij werkelijk als jij bewust jouw eigen flow volgt? Voel je welkom om dit uit te zoeken bij Soulsister Tribe. Hoe we jou begeleiden bespreken we graag vrijblijvend 1 op 1 tijdens het gratis Oriëntatiegesprek.