Soulsister Tribe Blog: Hoe kun je jezelf kwijtraken

Hoe kun je jezelf kwijtraken?

Je bent leuk, lief, doet altijd je best en mensen kunnen op jou rekenen. Herken je dat jij, uit angst dat mensen je niet goed genoeg zouden vinden, er alles aan doet om te vermijden dat jij jouw partner, ouders, collega’s of vrienden teleurstelt? Dan herken je vast ook, dat je jouw keuzes vaak baseert op verwachtingen die deze mensen van jou hebben. Of op wat jij denkt dat anderen graag zouden willen. Herken je jezelf? Lees snel verder, want op deze manier kun je jezelf kwijtraken.

Het contact met jezelf verliezen

Wanneer jij jouw eigen gevoelens en behoeftes jarenlang aan de kant schuift, door je bezig te houden met anderen tevreden te stellen, raak je het contact met je gevoel steeds meer kwijt. Als je het hebt over jezelf kwijtraken, dan is dit hét recept. Je innerlijke kompas verdwijnt naar de achtergrond en je weet gewoonweg niet meer waar jij je zelf goed bij voelt. Je kunt er niet meer bij. Beslissingen worden rationeel en waarschijnlijk zelfs op basis van de input en acceptatie van anderen genomen. Dit brengt een hoop twijfel, keuzestress en onzekerheid met zich mee en dat is doodvermoeiend.

Het contact met jouw eigen wensen, behoeftes en jouw eigen gevoel is ver te zoeken. Een vraag als ‘wat wil jij? of ‘hoe voel jij je daarbij?‘ kan al leiden tot innerlijke paniek. Je hebt geen idee hoe jij je voelt en dus laat jij je leiden door anderen. Zo zien anderen jou als flexibel en makkelijk, maar van binnen voel jij je onzeker en verloren. Het structureel negeren van jezelf, jouw behoeftes en gevoelens voelt ongemakkelijk en er zijn steeds meer momenten dat je niet happy bent. Je bent op zoek naar zekerheid en zit in een vicieuze cirkel waar je nú uit wil.

Hoe kom je weer in contact met jezelf?

Dit is jouw omslagpunt. Je staat op een belangrijk punt in jouw leven: Het punt waarop je niet meer door wilt gaan op de oude manier. De start van een bijzonder transformatieproces, waar jij veel beter uit gaat komen.

Soulsister Tribe begeleidt je graag in dit transformatieproces, door middel van een diepgaand coaching programma. Het is nu tijd voor jou om bewuste keuzes te maken, waar jij zelf gelukkig van wordt.

Add A Comment